CSR

« Tilbage


Christian Junker fratræder som koncernchef til efteråret

31-01-2017

Vicekoncernchef Henning Haahr bliver ny koncernchef.

Efter 30 år som topchef for Danish Agro koncernen fratræder Christian Junker (64) efter eget ønske som koncernchef 30. september 2017. Bestyrelsen har udpeget vicekoncernchef og Group CFO i Danish Agro koncernen, Henning Haahr (46), som ny koncernchef. 

I 1987 satte Christian Junker sig i direktørstolen i Østsjællands Andel med hovedkontor på Karise mark. Den lokale grovvarevirksomhed, der bestod af 100 medarbejdere, omsatte dengang for 300 mio. kr. om året og havde en egenkapital på 30 mio. kr. Med Christian Junker i front tog selskabet hurtigt aktiv del i konsolideringen af den danske grovvaresektor. Gennem utallige fusioner og opkøb har selskabet siden udviklet sig til den næststørste grovvareaktør i Danmark med en samhandel med danske landmænd, der årligt andrager 11 – 12 mia. kr. 

I 2007 skiftede selskabet navn til Danish Agro og satte samtidig fart på sine internationale aktiviteter med fokus på især Skandinavien og Østersøregionen. I dag er Danish Agro koncernen etableret i 16 lande indenfor en række landbrugsrelaterede forretningsområder. Koncernen, der i dag er blandt Europas største og mest velindtjenende grovvarekoncerner, beskæftiger tæt ved 5.000 medarbejdere, omsætter for 32 mia. kr. om året og har en egenkapital på 4,5 mia. kr.

Christian Junker forklarer her baggrunden for sit ønske om at fratræde.

- Jeg er utrolig taknemmelig for mange spændende og begivenhedsrige år i Danish Agro. For mig har det altid været en fornøjelse at arbejde for og med landmænd. Vi har kunnet tage de lange briller på, og i fællesskab er det lykkedes for os, at få virksomheden transformeret fra en lille lokal grovvarevirksomhed til en stor, stærk og international agrokoncern med aktiviteter i mange lande og indenfor mange produktområder og landbrugsrelaterede brancher. Danish Agro koncernen står i dag på et stærkt økonomisk og organisatorisk fundament, hvilket jeg er meget stolt over. Hertil kommer at koncernen har formået at indgå i nogle langsigtede stærke, strategiske alliancer, der samlet set bringer Danish Agro helt i top i den euroæiske grovvarebranche. Det giver et godt udganspunkt for koncernens fremtidige udvikling. Det er derfor det rette tidspunkt nu til at nye kræfter kan tage over, og føre koncernen videre, siger han. 

Bestyrelsesformand i Danish Agro, Jørgen H. Mikkelsen, udtrykker stor respekt for Christian Junkers ønske.  

- Danish Agro koncernen har været igennem en imponerende udvikling de sidste 30 år, som har gavnet landmænd og ejere betydeligt. Hovedarkitekten og den visionære drivkraft bag denne udvikling er Christian Junker. Han har været en unik og inspirerende leder. Jeg forstår og respekterer hans ønske om at fratræde som koncernchef efter 30 år i stolen. På vegne af bestyrelse og medlemmer skal der derfor også lyde en stor og dybfølt tak for indsatsen, siger han.
 

Ny koncernchef
Bestyrelsen i Danish Agro har udpeget vicekoncernchef og Group CFO Henning Haahr, som ny koncernchef, når Christian Junker fratræder. 

- Henning Haahr har været ansat i koncernen siden 2002, og har fungeret som vicekoncernchef gennem de sidste fire år. Han kender koncernen indgående og har gennem sit parløb med Christian Junker været med til at beslutte den strategiske og strukturelle udvikling i koncernen. I bestyrelsen er vi overbevist om, at Henning Haahr er den helt rigtige til at bygge videre på det fundament, som Danish Agro koncernen i dag står på, siger bestyrelsesformand i Danish Agro, Jørgen H. Mikkelsen.

Henning Haahr, der oprindeligt har en revisorbaggrund, tiltrådte som økonomichef i Danish Agro koncernens datterselskab Vilomix i 2002. Siden er ansvarsområdet og virkefeltet blevet udvidet og Henning Haahr har siden 2011 fungeret som Group CFO og fra 2012 som Vicekoncernchef. Henning Haahr, der er bosiddende ved Hobro, er 46 år, gift og har tre børn.

Henning Haahr ser frem til sin nye rolle.

- Jeg er meget beæret og ydmyg overfor den tillid, som bestyrelsen i Danish Agro har udvist mig. Jeg vil gøre mit yderste for, at bygge videre på den positive udvikling, som Danish Agro koncernen er inde i. Vi skal gøre vores bedste for, at være den mest optimale samarbejdspartner for vores kunder og ejere også i fremtiden, siger han.

Christian Junker har sidste dag som koncernchef i Danish Agro den 30. september 2017, hvorefter Henning Haahr tiltræder den 1. oktober 2017.

Pressefotos kan downloades her


Generic placeholder image

DanHatch køber fransk rugeri

6. juli 2017

DanHatch A/S har netop, sammen med sin belgiske partner Belgabroad, underskrevet en hensigtserklæring om at opkøbe aktier i det familieejede rugeri Go

Læs mere

Generic placeholder image

Nyt Farm Supply katalog til mælkeproducenter

1. juli 2017

Herunder kan du finde vores nye farm supply katalog til mælkeproducenter, som denne gang er et løsblad. Priserne er gældende i juli måned 2017.

Læs mere

Generic placeholder image

Nyt Farm Supply katalog til svineproducenter

1. juli 2017

Herunder kan du finde vores katalog med farm supply produkter / pakkevarer til dig som svineproducent fyldt med gode tilbud. Kataloget er gældende

Læs mere

Generic placeholder image

Danish Agro køber 45 % af ALMAS Agro

30. juni 2017

ALMAS Agro, der har en stærk position i Nordjylland og Himmerland med afdelinger i Brønderslev og Hvam, er en stor og veldrevet CLAAS forhandler med d

Læs mere

Generic placeholder image

Distributionsaftale med HORSCH i Sverige og Norge

20. juni 2017

CEO i Danish Agros maskindivision, Jens Skifter, er tilfreds med aftalen, da HORSCH kvalitetsredskabsprogram supplerer det øvrige produktprogram perfe

Læs mere

Generic placeholder image

Trainees afslutter forløb

9. juni 2017

De fire trainees – Harald Bay Poulsen, Linda Jørgensen, Jakob Kaisen Jørgensen og Laust Vestergaard Laursen – startede i Danish Agro tilbage i septemb

Læs mere

Generic placeholder image

Danish Agro køber Vinderup Maskinforretning A/S

24. maj 2017

Vinderup Maskinforretning A/S, der har en betydelig markedsandel i Nordvestjylland, er en stor og veldrevet CLAAS forhandler. Som en del af aftalen ha

Læs mere

Generic placeholder image

Vintersædsprogram 2017

18. maj 2017

Vores vintersædsprogram for 2017 ligger nu klar. I vores nye vintersædskatalog kan du få et overblik over afgrøder og sorter. Du kan desuden læse o

Læs mere

prev next